Boller med fuldkorns mel, ca. 20 stk.

Ingredienser:

150 g. fuldkornshvedemel

600 g. mel

1 pk. gær

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

75 g. margarine eller olie

5 dl. vand

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt vand – når vandet er lunket hældes det i en røreskål sammen med salt, æg, fuldkornshvedemel og gær.

Rør godt så gæren bliver opløst, og tilsæt så resten af melet og ælt igennem. Hvis du syntes at dejen er for klistret, kan der tilsættes mere mel, men pas på dejen ikke bliver for tør.

Sæt til hævning i en times tid eller i ovn. Når dejen er hævet slåes den ned og bollerne formes.

Pensl med æg og efterhæv en halv time eller i ovn (se tips til bagning). Bag i 10-15 minutter ved 200 grader.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.