Vanilieis på mandelbund (til 40 personer)

Denne isdessert har jeg lært at lave af min svigerinde – hun har lavet den til alle vores børns konfirmationer og den er bare god. En rigtig lækker vanilie-flødeis med masser af chokoladestykker i, og så på en skøn mandelbund.

Ingedienser: Stor portion til fest (5 springforme med is)

Bund:

15 æggehvider

600 g. sukker

600 g. mandler (hakkede med skal)

Is:                                                    

4 liter fløde

1 dåse vaniliesukker

20 æggeblommer

150 g. sukker

1 kg. hakket hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne helt stive og pisk så sukker i. Vend til sidst de hakkede mandler i og fordel æggemassen i de 5 springforme. Husk at drysse rasp på bunden af de smurte springforme,  så mandelbunden ikke sidder fast efter bagningen.

Bag nu i ca 20 min. ved 180 grader.

Til isblandingen piskes fløden helt stiv. Sukker og vaniliesukker piskes med æggeblommer (pasturiserede) og vendes i flødeskummet. Til sidst vendes det hakkede hvide chokolade i og is-massen fordeles nu ovenpå mandelbundene i springformene.

Sæt i fryser og glæd dig til at spise dem. Pynt evt med kandiserede violer eller sølvkugler på toppen, når de er frosset.

 

Udgivet i Dessertopskrifter, Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.