Forloren hare, farsbrød

 

Til rigtig forloren hare skal bruges en blandet fars – så dette må nærmest være opskriften på farsbrød. Men smagen er ikke spor forloren. Og sovsen – den er det hele værd.

Ingredienser:

500 g. hakket svinekød

1 bundt forårsløg eller 3 alm. løg

1 – 2 rød peber

3 spsk. mel

2 spsk. rasp

1 æg

salt og peber

ca. 1/4 liter vand

Fremgangsmåde:

Hak forårsløg -tag det grønne med- og rød peber og bland i farsen. Tilsæt æg, mel og rasp og rør farsen grundigt sammen.

Rør vand i, men ikke mere end at farsen kan holde formen - som et brød - når den steges.

Læg farsen i et fad og form som et brød. Dæk med bacon som på billedet og kom 1/2 liter vand samt  1  boullionterning ved.

Steg i ca. 45 minutter ved 175 grader. Hæld evt. mere vand ved, hvis væden det er ved at fordampe.

Når “stegen” er færdig hældes vandet fra og det bruges nu til saucen.

Kom 1 stor spsk. margarine og 2 spsk. mel i en gryde og rør sammen under omrøring. Kom vandet fra stegningen i under omrøring. Bring i kog og tilsæt 1 dl. creme fraiche eller 2 spsk. ribsgele – begge dele giver en skøn sauce – faktisk næsten det bedste ved retten. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.