Til rigtig forloren hare skal bruges en blandet fars – så dette må nærmest være opskriften på farsbrød. Men smagen er ikke spor forloren. Og sovsen – den er det hele værd.
Ingredienser:
1 bundt forårsløg eller 3 alm. løg
1 – 2 rød peber
3 spsk. mel
2 spsk. rasp
1 æg
salt og peber
ca. 1/4 liter vand
Fremgangsmåde:
Hak forårsløg -tag det grønne med- og rød peber og bland i farsen. Tilsæt æg, mel og rasp og rør farsen grundigt sammen.
Rør vand i, men ikke mere end at farsen kan holde formen - som et brød - når den steges.
Læg farsen i et fad og form som et brød. Dæk med bacon som på billedet og kom 1/2 liter vand samt 1 boullionterning ved.
Steg i ca. 45 minutter ved 175 grader. Hæld evt. mere vand ved, hvis væden det er ved at fordampe.
Når “stegen” er færdig hældes vandet fra og det bruges nu til saucen.
Kom 1 stor spsk. margarine og 2 spsk. mel i en gryde og rør sammen under omrøring. Kom vandet fra stegningen i under omrøring. Bring i kog og tilsæt 1 dl. creme fraiche eller 2 spsk. ribsgele – begge dele giver en skøn sauce – faktisk næsten det bedste ved retten. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.