Paprika kylling (6 personer)

Grydestegte kyllinger som her, giver både en god suppe til saucen og kyllingerne bliver mere saftige end ved stegning i ovn.

Indgredienser:

2 kyllinger (ca. 1300 g.)

2 spsk. paprika

2 boullionterning, grøntsag

1 bakke champignon

3  løg

1/4 l. piskefløde eller creme fraiche

2 spsk. mel

salt

peber (gerne Santa Maria Peberblanding)

Fremgangsmåde:

Rens de 2 kyllinger og del i halve. Brun de halve kyllinger i godt med smør. Når den sidste er brunet, kommes paprika i gryden og “svitses” let.

Kom de halve kyllinger i gryden igen og tilsæt 1 liter vand, boullionterninger, salt og peber ved og kog i en times tid.

Når kyllingerne er kogt færdig tages de op af gryden og suppen hældes i en skål til senere brug.

Svits løg og champignon i gryden og tilsæt mel. Rør sammen og kom nu ca. halvdelen af suppen i gradvis - under omrøring. Tilsæt fløde eller creme fraiche. Tilpas evt. mængden af saucen ved at tilsætte mere af suppen.

Skær de halve kyllinger ud i kvarte eller parter dem – skær låret fra og frigør brystfilleten og del den i to. Så bliver der 12 pæne stykker ud af de 2 kyllinger.

Læg stykkerne i et fad og hæld saucen over. Pynt af med persille og server med ris. Jeg serverede letkogte spidskål og slikærter til.

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>