Chokolade is – ca. 600 ml.

Her er så en grundopskrift på is lavet på ismaskine. Den er ikke så fed som en ren flødeis, men kræver omrøring under frysningen. Jeg har her lavet den med chokolade i.

Ingredienser:

1/4 l. fløde

1/4 l. mælk

3 bægre past. æggeblommer (svarer til 6 blommer)

100 g. sukker

100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker grundigt.

Bring mælk og fløde i kog. Tilsæt finthakket chokolade (jeg gav det en tur i blenderen). Når chokoladen er smeltet, hældes blandingen forsigtigt over i “æggesnapsen” under omrøring – langsom piskning. Når det hele er kommet i, varmes massen op igen – kun til nær kogepunktet (80 grader) og massen tykner nu.

Sæt isblandingen i køleskabet til den er helt kold. Kom blandingen i ismaskinen og lad den køre ca. 3 kvarter – isen kan nu serveres som softice eller fryses videre ned i forme.

Hvis man ikke har en ismaskine sættes blandingen direkte i fryseren, og man rører så med en ske i massen hvert 5-10 minut, til den har softice konsistens. Derefter fryses den i forme.

Udgivet i Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>