Stegt and – 2400 g. til 3 personer

En rigtig klassiker – her har jeg specielt beskrevet parteringen,  saucen har fået sin egen side  

Ingredienser: 

1 and – jeg har her stegt en lille en på 2400 g. 

2 æbler 

5 svedsker 

salt og peber 

Fremgangsmåde: 

Rens anden og skyld grundigt. Skær æblerne i både (er fint både med og uden skrald) og fyld i anden sammen med svedskerne. 

Drys anden med salt og peber og læg den på risten på bradepanden med brystet opad. Fyld 1/2 til 1  liter kogende vand i bradepanden sammen med en bouillonterning. Jeg bruger Knorr oksekød.  

Steg nu i ca. 2 1/2 time ved 180 grader – de sidste 20 minutter ved 225 grader for at brune. Hæld vand ved når der mangler – det fordamper jo efterhånden.  

Vigtigt: anden skal ikke vendes under stegningen . 


 

Når anden er færdigstegt ser den ud som på billedet og er klar til partering – jeg syntes det er synd at klippe den i stykker når det er ganske let at partere den. Bare se nedenstående billeder. 

Læg den på spækbrættet med brystet opad og skær vingen af helt inde skroget - man skal lige finde ledet så går det let

 


 

Skær nu låret fra - som med vingen, helt inde ved skroget.

 

Skær nu langs brystbenet og frigør bryststykket - hvis anden er færdigstegt skal kødet næsten falde af af sig selv.

 

Sådan - nu har man brystkødet i et stykke

 

Til servering deler jeg bryststykket -så der bliver altså 4 stykker bryst og to lår. Vingerne kommer ikke med, dem spiser jeg selv senere.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

6 svar til Stegt and – 2400 g. til 3 personer

  1. steen says:

    Super opskrift, det gav en fantastisk sovs, datteren som er meget kræsen kunne ikke få nok.
    Jeg gav dog kun en 2400g and godt 2 timer ved 180 g. slukkede ovnen og lod den blive der i 40 min. den bliv perfekt.

  2. Karin Koch says:

    jeg kan ikke regne ud hvad jeg skal stege en and på 1,5 kg på.
    Venlig karin koch

    • Peter says:

      Det var ellers en lille and – den ville jeg give 1 time ved 200 grader og så 15 minutter ved 230 grader. Held og lykke med den.

  3. Trine K says:

    Rigtig god og nem opskrift vi bruger 3 år i træk…

Skriv et svar til Peter Annuller svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>