En rigtig klassiker – her har jeg specielt beskrevet parteringen, saucen har fået sin egen side
Ingredienser:
1 and – jeg har her stegt en lille en på 2400 g.
2 æbler
5 svedsker
salt og peber
Fremgangsmåde:
Rens anden og skyld grundigt. Skær æblerne i både (er fint både med og uden skrald) og fyld i anden sammen med svedskerne.
Drys anden med salt og peber og læg den på risten på bradepanden med brystet opad. Fyld 1/2 til 1 liter kogende vand i bradepanden sammen med en bouillonterning. Jeg bruger Knorr oksekød.
Steg nu i ca. 2 1/2 time ved 180 grader – de sidste 20 minutter ved 225 grader for at brune. Hæld vand ved når der mangler – det fordamper jo efterhånden.
Vigtigt: anden skal ikke vendes under stegningen .
Når anden er færdigstegt ser den ud som på billedet og er klar til partering – jeg syntes det er synd at klippe den i stykker når det er ganske let at partere den. Bare se nedenstående billeder.
Super opskrift, det gav en fantastisk sovs, datteren som er meget kræsen kunne ikke få nok.
Jeg gav dog kun en 2400g and godt 2 timer ved 180 g. slukkede ovnen og lod den blive der i 40 min. den bliv perfekt.
Mange tak – ja sovsen er mindst lige så vigtig som anden.
mvh Peter Jeppesen
jeg kan ikke regne ud hvad jeg skal stege en and på 1,5 kg på.
Venlig karin koch
Det var ellers en lille and – den ville jeg give 1 time ved 200 grader og så 15 minutter ved 230 grader. Held og lykke med den.
Rigtig god og nem opskrift vi bruger 3 år i træk…
Tusind tak for kommentaren – mvh og gud jul, Peter