Landbrød

Et rigtigt madbrød med god krumme og lækker smag

Ingredienser:

400 g. hvedemel

300 g. durum mel

Brødet med ridset kryds, penslet med æg og drysset med salt og oregano

150 g. fuldkornshvedemel

25 g. gær

1 dl. olie

2-3 tsk. salt

ca. 1/2 liter vand.

Fremgangsmåde:

Opløs gær i det lunkne vand og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt nu rigtig grundigt, mindst 5 minutter på maskine eller 10 minutter i hånden.

Tilpas melmængden så dejen bliver en lille smule klistret – den må endelig ikke blive for tør.

Lad nu dejen hæve et par timer og læg ud på bagepladen som på billedet. Lad den gerne efterhæve en time og pensl med æg. Jeg dryssede med lidt Læsøsalt og oregano.

Bag i ca. 25 minutter ved 200 grader

Færdigt

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>