Champignonsovs

Lækker hvid sovs – som til f.eks. mørbrad

Ingredienser:

Friske danske champignon

50 g. margarine

1 stor spsk. mel

1 dl. fløde

ca. 4 dl. mælk

1/2 Knorr Grøntsagsterning

En bakke champignon 250 g.

Fremgangsmåde:

Champignonerne renses og skæres i skiver og brunes i margarinen.

Når champignonerne er brunet som på billedet kommes mel ved og der røres sammen.

Den halve grøntsagsboullion terning tilsættes.

Brunede champignon og mel

Så skal der røres så sovsen ikke klumper

Færdig

Fløden og 3 dl. af mælken kommes ved og koges op under omrøring. Når den er kogt godt igennem tilsættes mere mælk til sovsen har den rette tykkelse.






Lad sovsen koge for laveste blus i en havl times tid – rør jævnlig rundt da den ellers let brænder på.


Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>