Chokolademousse med appelsin

Dejlig dessert – meget chokolade, men appelsinerne gør at den ikke virker så tung.

Ingredienser:

Færdig chokolademousse - jeg fik ikke taget et billeder af den som jeg serverede den med hindbær

300 g. mørk chokolade

6 pasteuriserede æggeblommer

50 – 100 g. sukker

1/2 l. fløde

saft fra 2 appelsiner

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen (klik her for at se hvordan jeg smelter chokolade).

Lad chokoladen stå og køle lidt af.

Pisk sukker grundigt med æggeblommerne og pisk derefter appelsinsaften i.

Pisk fløden godt stiv og vend æggemassen og chokoladen i til det hele er rørt godt sammen.

Kom nu chokolademoussen i portionsskåle eller en skål som på billedet og sæt i køleskab til afkøling i et par timer. Den er nu klar til servering.. Jeg serverede med 200 g. hindbær som har fået et opkog sammen med en kop sukker. Jeg rørte forsigtigt under kogningen så bærrene ikke smattede ud.

Hvis jeg havde haft et juliennejern ville jeg have pyntet hver portion med en lille klat flødeskum med tynde strimler appelsinskal på.


Udgivet i Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

2 svar til Chokolademousse med appelsin

  1. Gitte Bentzen says:

    Hej!

    Din opskrift lyder dejlig,men jeg undrer mig over du skriver,at sukker skal piskes med æg – bliver det ikke vildt sødt ? – og dernæst er der ingen sukker i din ingrediensliste,den er nok hoppet ud:o)

    Hilsen Gitte

    • admin says:

      Hej og undskyld den lange svartid. Jeg havde simpelthen overset din kommentar.

      Jeg kan huske at jeg piskede æggeblommerne med sukker, så jeg har skrevet 50 – 100 g. ind i opskriften.
      Jeg syntes ikke den blev for sød, men det er selvfølgelig en smagssag.

      mvh og tak for kommentaren

      Peter

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>