Dejlig dessert – meget chokolade, men appelsinerne gør at den ikke virker så tung.
Ingredienser:
300 g. mørk chokolade
6 pasteuriserede æggeblommer
50 – 100 g. sukker
1/2 l. fløde
saft fra 2 appelsiner
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen (klik her for at se hvordan jeg smelter chokolade).
Lad chokoladen stå og køle lidt af.
Pisk sukker grundigt med æggeblommerne og pisk derefter appelsinsaften i.
Pisk fløden godt stiv og vend æggemassen og chokoladen i til det hele er rørt godt sammen.
Kom nu chokolademoussen i portionsskåle eller en skål som på billedet og sæt i køleskab til afkøling i et par timer. Den er nu klar til servering.. Jeg serverede med 200 g. hindbær som har fået et opkog sammen med en kop sukker. Jeg rørte forsigtigt under kogningen så bærrene ikke smattede ud.
Hvis jeg havde haft et juliennejern ville jeg have pyntet hver portion med en lille klat flødeskum med tynde strimler appelsinskal på.
Hej!
Din opskrift lyder dejlig,men jeg undrer mig over du skriver,at sukker skal piskes med æg – bliver det ikke vildt sødt ? – og dernæst er der ingen sukker i din ingrediensliste,den er nok hoppet ud:o)
Hilsen Gitte
Hej og undskyld den lange svartid. Jeg havde simpelthen overset din kommentar.
Jeg kan huske at jeg piskede æggeblommerne med sukker, så jeg har skrevet 50 – 100 g. ind i opskriften.
Jeg syntes ikke den blev for sød, men det er selvfølgelig en smagssag.
mvh og tak for kommentaren
Peter