Æblekage med nødder og chokolade

Luksus æblekage med nødder og chokolade

Ingredienser:

ca. 6-10 æbler kogt med skræl ( se mængden på billedet)

Ingredienser til æblekagen

ca. 150 g. rasp

100 g. sukker

100 g. hakkede nødder

100 g. knuste makroner

4 dl. piskefløde

et drys chokoladespåner

Fremgangsmåde:

Fjern kernehus og stilk fra æblerne og skær dem i stykker. Kom i en gryde og kog med ca. 1 dl. vand og ca. en kop sukker.

Så er der serveret


Kog til æblerne er kogt godt ud. Smag efter om der er nok sukker i – ellers tilsæt mere – og sæt til afkøling.

Kom sukker, rasp og nødder på en tør stegepande og rist sammen til sukkeret begynder at smelte – rør så massen ikke brænder på – når blandingen  har taget lidt farve, tages panden af ilden og sættes til afkøling.

Efter afkøling kommes ca. 1/4 af æblerne i en skål, derpå lægges ca. 1/4 af  raspmassen og ca. 1/4 af de knuste makroner. Så lægges resten af æblerne på og derpå resten af raspmassen og makronerne.

Tilsidst kommes flødeskum, af  de 4 dl. piskefløde, på og der pyntes med chokoladespåner.

Sæt den færdige æblekage i køleskab  - gerne til dagen efter.

Udgivet i Bageopskrifter, Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>