Gammeldags kringle – Inspireret af Søren Ryge’s opskrift fra Hirtshals
Ingredienser:
350 g. margarine
50 g. gær
ca.500 – 600 g. mel
2 dl. lunkent vand
3 æg
3 spsk. sukker
lidt salt
Fyld (remonce):
250 g. margarine
250 g. sukker
1 spsk. kanel
rosiner og nødder
Fremgangsmåde:
Rør gær ud i en kop lunkent vand. Kom i røreskålen og tilsæt den blødgjordte margarine, sukker, salt og æg.
Lad stå i et kvarters tid uden at røre rundt og lad gæren arbejde – man kan se at den skummer op.
Kom det meste af melet i og ælt igennem.
Lad nu dejen hæve en times tid.
Mens dejen hæver smeltes margarinen til remoncen og blandes med sukker og kanel.
Sæt remoncen til afkøling.
Når dejen er hævet færdig deles den i 3 eller 4 stykker og de rulles den ud på bordet, som er godt drysset med mel.
Så deles dejen i 4 dele som rulles ud og fyldes med fyld som på billedet.
Lad kringlerne efterhæve i en halv time.
Pensl med æg og drys med perlesukker og nødder.
Bag ca. 15 minutter ved 200 grader.
Tak for denne fantastiske opskrift. den er næsten identisk med en opskrift jeg har fra min gamle mor, dog med den forskel, at hvor hun der ud af hendes opskrift kun skulle komme 2 kringler. Grunden til at denne opskrift er så lækker må være, at dejen er ekstra tynd.
Jeg har et spørgsmål, kan det mon besvares.? Kan kringlerne fryses uden de bliver for tørre?
Kunne man evt. nøjes med at bage dem halvt, fryse dem ned og bage dem færdig ved given lejlighed.? mvh. Ulla
Jeg har bagt kringlen og frosset den. Jeg varmede den et par minutter i ovnen ved 200 grader inden servering, og den blev faktisk endnu bedre..
mvh Kirsten
Mange tak for det gode råd.
mvh Peter
Spændende at prøve.
Tak – håber det gik godt