Fødselsdagsboller med kardemomme – som vi altid laver ved fødselsdage i familien.
Ingredienser:
ca. 800g. mel
4 dl. mælk
100 g. margarine
2 æg
50 g. sukker
50 g. gær
1/2 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen i en lille gryde og hæld mælken ved og varm videre til blandingen er lunken. Hæld i røreskålen og kom gær i og rør til gæren er opløst. Kom de øvrige ingredienser i og ælt grundigt – gerne i 5 til 10 minutter.
Sæt dejen til hævning en times tid med et viskestykke over og kom den derefter ud på køkkenbordet (tilsæt mere mel hvis dejen klistrer for meget).
Ælt godt igennem og form til ca. 18 – 20 boller som lægges til efterhævning på en bageplade en halv times tid (også med viskestykke over). Pensl med æg og bag ca. 10 -15 minutter ved 200 grader.