Hakkebøf med løg, til 5 personer

Gammeldags hakkebøf med bløde løg og brun sovs – god solid dansk mad
 

Ingredienser: 

Ca. 750 g. hakket oksefars 

Klar til stegning

 

4-6 løg 

1 kg. kartofler 

salt og peber 

Fremgangsmåde: 

Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde med så meget vand at de er halvt dækkede og kom 1/2 tsk. salt ved. Kog i ca. 20 minutter til de er møre. 

Del farsen i 5 stykker og form som bøffer med hænderne. Drys med salt og peber og steg i rigeligt margarine (50 g.). Når de har stegt ca. 5 minutter hældes stegemargarinen over i en lille gryde til sovs, og bøfferne steger færdig i ca. 5 minutter mere. Hvis man vil se om de er færdigstegte kan man stikke en gaffel ned i bøffen – hvis der kommer rød saft op er bøffen ikke gennemstegt. 

Hak løgene og steg dem gyldne på panden når bøfferne er færdige – det tage ca. 5 minutter. 

Brug stegemargarinen og 1 okse-boullionterning til at lave sovsen. klik ker for fremgangsmåde. 

Så er det hele klar til servering – jeg serverede kogte bønner til. 

  

  

Så er der serveret

 


Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>