Gammeldags hakkebøf med bløde løg og brun sovs – god solid dansk mad
Ingredienser:
Ca. 750 g. hakket oksefars
4-6 løg
1 kg. kartofler
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde med så meget vand at de er halvt dækkede og kom 1/2 tsk. salt ved. Kog i ca. 20 minutter til de er møre.
Del farsen i 5 stykker og form som bøffer med hænderne. Drys med salt og peber og steg i rigeligt margarine (50 g.). Når de har stegt ca. 5 minutter hældes stegemargarinen over i en lille gryde til sovs, og bøfferne steger færdig i ca. 5 minutter mere. Hvis man vil se om de er færdigstegte kan man stikke en gaffel ned i bøffen – hvis der kommer rød saft op er bøffen ikke gennemstegt.
Hak løgene og steg dem gyldne på panden når bøfferne er færdige – det tage ca. 5 minutter.
Brug stegemargarinen og 1 okse-boullionterning til at lave sovsen. klik ker for fremgangsmåde.
Så er det hele klar til servering – jeg serverede kogte bønner til.