Brunsviger

Den rigtige kage til fødselsdagskaffen 

Ingredienser:

3 dl. liter mælk

Dejen er i bradepanden og huller er prikket med fingrene

1/2 tsk. salt

50 g. sukker

50 g. gær

75 g. margarine

1 æg

ca. 500 g. mel

Fyld:

Fyldet hældes på

200 g. margarine

300 g. farin

Fremgangsmåde:

Lun mælken i en gryde til den er lunken. Kom over i røreskålen sammen med gær, æg, salt og sukker. Lad blandingen stå et kvarters til så gæren kommer rigtig godt igang.

Tilsæt så mel og blødgjordt margarine og ælt rigtig grundigt igennem.

Sæt dejen til hævning 1/2 time mens fyldet laves – kom farin og margarine i en gryde og kog blandingen igennem et par minutter.

Efter dejen er hævet æltes den igennem igen. Rul nu ud så den passer til bradepanden som på billedet. Dejen må ikke være mere end 1 cm. tyk – hvis der bliver dej tilovers kan det blive et par fine boller.

Lav nu en masse huller med fingrene (også som på billedet) og hæld fyldet over.

Bag ca. 20 minutter ved 200 grader.

Hvis man er fra Vensyssel som os, serveres kagen med flødeskum




Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>