Lækker marengskage med årstidens bær – nok til 10 personer
Ingredienser:
4 æggehvider
175 g. sukker
2 spsk mel
100 g. hakkede hasselnødder
Jordbær flødecreme:
knap 1/2 l. fløde
1/4 l. lagkagecreme (jeg brugte lagkagecreme på pose)
500 g. jordbær
Fremgangsmåde:
Hak nødderne og rist på panden som på billedet – de er færdige når de bliver svagt lysebrune.
Pisk æggehviderne helt stive og pisk derefter sukker og mel i lidt ad gangen. Når det hele er pisket i, og dejen er glat og ensartet vendes de ristede nødder i .
Kom bagepapir i en lille bradepande eller lignende og hæld dejen i. Bunden skal bage ca. 30 minutter ved 170 grader eller til den bliver flot brun som på billedet.
Når den har kølet lidt af vendes den på hovedet og bagepapiret trækkes af – det kan godt drille lidt, men det skal nok lykkes.
På billedet har jeg lavet dobbelt portion, og så passede mængden med ovnens bradepande.
Pisk fløden og vend forsigtigt kagecremen i.
De fleste jordbær skæres i fine skiver og vendes i flødecremen. Resten skæres i skiver til pynt som på billedet.
Billedet er af en dobbelt portion så der er et kilo jordbær i.
Kagen er nu klar til at blive serveret.
I aften skal vi grille og til dessert skal vi have den gode kage. Mums.
Gad vide hvor længe den skal bage og på hvad. Har den i ovnen nu…. spændende.
Den ser og lyder vildt lækker
Hej Hanne – tak fordi du gjorde mig opmærksom på den manglende bagevejledning – den skal have ca. 30 minutter ved 170 grader. Jeg håber det lykkedes for dig.
Jeg har rettet opskriften.
Med venlig hilsen Peter
Det lykkedes……… og alle var vilde med den. Opskriften er givet videre og gemt. Skal lave den igen i morgen til en vens fødselsdag. Vil denne gang prøve med anden frugt, nu det ikke er jordbærsæson mere. Tror al frugt er godt til kagen.
Tak for en dejlig side. Har hentet en del inspiration her.
Hilsen
Hanne
Tak for din dejlige kommentar – altid rart når nogen kan bruge min side. Hilsen Peter