Nødde marengsbund med flødecreme og jordbær

Lækker marengskage med årstidens bær – nok til 10 personer

Ingredienser:

4 æggehvider

Nødderne ristes på panden

175 g. sukker

2 spsk mel

100 g. hakkede hasselnødder

Jordbær flødecreme:

knap 1/2 l. fløde

1/4 l. lagkagecreme (jeg brugte lagkagecreme på pose)

500 g. jordbær

Så er bunden færdig

Fremgangsmåde:

Hak nødderne og rist på panden som på billedet – de er færdige når de bliver svagt lysebrune.

Pisk æggehviderne helt stive og pisk derefter sukker og mel i lidt ad gangen. Når det hele er pisket i, og dejen er glat og ensartet vendes de ristede nødder i .

Kom bagepapir i en lille bradepande eller lignende og hæld dejen i. Bunden skal bage ca. 30 minutter ved 170 grader eller til den bliver flot brun som på billedet.

Når den har kølet lidt af vendes den på hovedet og bagepapiret trækkes af – det kan godt drille lidt, men det skal nok lykkes.

På billedet har jeg lavet dobbelt portion,  og så passede mængden med ovnens bradepande.

Pisk fløden og vend forsigtigt kagecremen i.

De fleste jordbær skæres i fine skiver og vendes i flødecremen. Resten skæres i skiver til pynt som på billedet.

Billedet er af en dobbelt portion så der er et kilo jordbær i.

Kagen er nu klar til at blive serveret.

 

Færdig

 

 

 

 

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

5 svar til Nødde marengsbund med flødecreme og jordbær

  1. Jørgen og Annelie says:

    I aften skal vi grille og til dessert skal vi have den gode kage. Mums.

  2. Hanne says:

    Gad vide hvor længe den skal bage og på hvad. Har den i ovnen nu…. spændende.
    Den ser og lyder vildt lækker ;-)

    • Peter says:

      Hej Hanne – tak fordi du gjorde mig opmærksom på den manglende bagevejledning – den skal have ca. 30 minutter ved 170 grader. Jeg håber det lykkedes for dig.
      Jeg har rettet opskriften.

      Med venlig hilsen Peter

      • Hanne says:

        Det lykkedes……… og alle var vilde med den. Opskriften er givet videre og gemt. Skal lave den igen i morgen til en vens fødselsdag. Vil denne gang prøve med anden frugt, nu det ikke er jordbærsæson mere. Tror al frugt er godt til kagen.
        Tak for en dejlig side. Har hentet en del inspiration her.

        Hilsen
        Hanne

Skriv et svar til Jørgen og Annelie Annuller svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>