En klassiker jeg aldrig kan få nok af – jeg bliver helt sulten af bare at skrive opskriften
Ingredienser:
ca. 500 g. stegeflæsk
æg og rasp
salt og peber
ca. 700 kartofler, helst nye her i foråret
Persillesovs
Fremgangsmåde:
Rør et æg sammen i en dyb tallerken og kom rasp i en anden dyb tallerken som på billedet
Dyp flæsket i æggene og derefter i raspen.
Drys salt og peber på og steg derefter på en stegepande med rigeligt margarine.
Når flæsket er brunet godt igennem – som på billedet – lægges stykkerne på en bageplade og sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter eller til man syntes de er sprøde nok. Derved bliver stykkerne dejligt sprøde, mens en del af fedtet smelter fra så retten bliver meget sundere.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand
og lav persillesovsen som beskrevet her: Persillesovs
Server som på billedet nedenfor og nyd retten – værsgo