Fuldkornsboller, 20 stk.

Mine favorit boller til hverdag – meget luftige og tilpas grove

Ingredienser:

150 g. fuldkornshvedemel

Klar til efterhævning

 

600 g. mel

1 pk. gær

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

1 d. olie

5 dl. vand

1 æg

Fremgangsmåde:

Varm vandet til det er lunkent og  hæld det i en røreskål sammen med salt, sukker, æg, olie, fuldkornshvedemel og gær.

Rør godt så gæren bliver opløst, og tilsæt så resten af melet og ælt igennem. Hvis du syntes at dejen er for klistret, kan der tilsættes mere mel, men pas på dejen ikke bliver for tør. Ælt endelig rigtig længe – jo længere tid jo luftigere boller.

Sæt til hævning i en times tid. Når dejen er hævet slåes den ned og bollerne formes.

Efterhæv en halv times tid – pensl med æg – og bag i 10-15minutter ved 200 grader.

Færdige

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

8 svar til Fuldkornsboller, 20 stk.

  1. helga jakobsen says:

    Hej Peter
    lækre boller, mums. Ved du om man kan lave franskbrød ( 1 el 2 stk?) af dejen og hvor længe skal de bage og ved hvad grader?
    hilsen Helga

    • Peter says:

      Du kan sagtens bruge dejen til franskbrød – jeg ville dele dejen i to og rulle hver del i en tyk pølse i franskbrødslængde og lade dem hæve en halv time.
      Skær nogle riller i toppen og pensl med æg – de skal bages ved 200 grader til der er pænt brune, nok 15 – 20 minutter.

      Mvh Peter

  2. helga jakobsen says:

    kan man også lave franskbrød af din fødselsdagsbolledej 1 el 2 stk? og hvor længe og ved hvad grader? hilsen Helga

    • Peter says:

      Du kan sagtens bruge dejen til franskbrød – jeg ville dele dejen i to og rulle hver del i en tyk pølse i franskbrødslængde og lade dem hæve en halv time.
      Skær nogle riller i toppen og pensl med æg – de skal bages ved 200 grader til der er pænt brune, nok 15 – 20 minutter.
      Denne dej kan også blive til et par fine kringler eller kanelsnegle.

      Mvh Peter

  3. Maria says:

    Hej.
    Hvornår skal olien blandes i?

  4. Jannie says:

    Hej Peter,
    Tak for en god opskrift og madblog…!
    Jeg har bagt disse boller en del gange efterhånden (faktisk har de udkonkurreret Kohberg/Schulstad herhjemme!) Jeg har med stor fordel kombineret/erstattet de 150 g fuldkornsmel med f.eks solsikkekerner, hørfrø, hvid hvedemel eller lign., samtidig har jeg revet en gulerod og tilføjet…, mmmm, dét kan klart anbefales!
    Mvh
    Jannie

    • Peter says:

      Mange tak – det lyder som en vældig god erstatning. Opskriften kan sagtens varieres på mange måder.

      mvh Peter

Skriv et svar til Maria Annuller svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>