Dejlig let sommeret med spidskål og nye kartofler
Ingredienser:
1 stk. spidskål
25 g. smør
500 g. nye kartofler
2 gulerødder
4 koteletter
Fremgangsmåde:
Tag de yderste grønne blade af spidskålen og skær den igennem på langs.
Skær stokken (stilken som ikke kan bruges) af og skær i lange baner som på billede 1 og derefter på tværs så tilpas små stykker – som på billede 2.
Kog spidskålen i 1/2 l. letsaltet vand i ca. 10 minutter og lad den stå mens de andre ting laves.
Skrab kartoflerne og kog i letsaltet vand i ca. 20 minutter til de er møre.
Skær gulerødderne i fine stave som på billede 3 og kog i et par minutter.
Krydr koteletterne med salt og peber – jeg brugte Santa Maria Pebermix – den er rigtig god.
Brun dem i et par minutter på hver side og steg derefter færdig på lavere blus i et par minutter mere på hver side.
Når koteletterne er færdigstegt og kartoflerne møre, hældes vandet fra spidskålen og der røres smør i.
Nu er alt klar til servering som f.eks. på billede 3.