Lækker sammenkogt ret med oksekød i strimler og masser af paprika
Ingredienser:
600 g. mørt oksekød i tynde strimler
3 løg
250 g. champignon
50 g. bacon
3 spsk. paprika
100 g. koncentreret tomatpure
2 dl. vand
1/2 oksekødsterning ( Knorr okseboullion )
2 dl. piskefløde
2 dl. creme fraiche
Fremgangsmåde:
Hak løgene og skær champignon i tynde skiver og brun i en stegegryde eller som jeg gjorde i en dyb støbejernspande.
Tag løg og champignon af, og brun derefter oksekød og bacon sammen med paprikaen som på billedet.
Kom løgene og champignon tilbage sammen med kødet og tilsæt 2 dl. vand og okseboullion. Lad småkoge i et kvarters tid og tilsæt så fløde og creme fraice og lad igen småkoge et kvarters til.
Smag til med salt og peber, og nu er bøf stroganoffen færdig, men den har godt af at stå og hvile en halv times tid, inden servering – den skal så bare lige varmes igennem igen.
Jeg serverede direkte fra støbejernspanden sammen med ris og stegte rodfrugter – ellers plejer man at servere med kartoffelmos.