Lækre stænger af vandbakkelsesdej og pyntet med flødeskum og creme
Ingredienser:
200 g. margarine
5 dl. vand
250 g. mel
6-8 æg
Pynt:
Flødeskum af 1/2 l. fløde og
kagecreme af 1/2 l. mælk
Fremgangsmåde:
Kom margarine og vand i en gryde og bring i kog. Når margarinen er smeltet kommes mel i under omrøring med elpisker. Når dejen er ensartet og slipper gryden, tages den af komfuret og sættes til afkøling i en halv time.
Derefter piskes æggene i et ad gangen. Den færdige dej skal have konsistens som kartoffelmos.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt ud som på billedet.
Bag stængerne i 30 minutter ved 190 grader.
Når de er færdigbagte og afkølede kan de pyntes på mange måder.
Jeg har lagt creme i midten og sprøjtet flødeskum med stjernetylle i siderne og drysset lidt chokoladespåner på.
Man kan også skære den op og komme fyldet indeni, og ellers pynte med ribsgele, frugt eller andet
Er dine stænger bagt ved alm. ovn eller varmluft?
De er bagt ved varmluft.
Mvh. Peter
Hej Peter
Hvor mange af disse stænger vil du tro jeg skal bruge til 50 mennesker?
Hej Anette
Undskyld det sene svar – jeg vil mene at der er til 8 personer i 1 stang. Så hvis du laver dobbelt portion er der rigeligt.
mvh Peter