Canapeer er små stykker ristet flutes med laks eller rejer
Ingredienser:
Flutes til 20 x 2 cm. stykker (jeg brugte flutes i 2 stk. pakke fra Rema1000)
1 dl. god olivenolie
God groft salt – gerne Læsø salt
Fremgangsmåde:
Skær flutes ud i stykker på 2 cm som på billedet. Pensl med olivenolie og drys lidt salt på. Rist i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader – pas på de ikke får for meget.
Lad dem afkøle og kom fyld som på billedet nedenfor.
Her er 3 forskellige slags fyld som hver især er meget lækre, men der er masser af muligheder:
1: Findel 150 g. varmrøget laks – gerne peberlaks – og rør sammen med 150 g. flødeost naturel, f.eks. Philadelfia og 1/2 d. creme fraiche.
Kom på flutesstykkerne ( jeg brugte sprøjtepose og stjernetylle) og pynt med et basilikumblad.
2: Rør 100 g. flødeost naturel med 2 spsk. piskefløde og 1/2 dl. hakket purløg.
Kom et stykke laks på hvert flutesstykke og pynt med flødeosteblandingen og lidt dild.
3: Smør flutesstykkerne med Buko rejeost og pynt med lidt rejer og et lille dusk dild.