Jødekager, ca. 100 stk.

Så er det ved at blive jul og jeg er blevet bedt om at lave en portion jødekager – lækre julesmåkager – så her kommer opskriften

Ingredienser:

350 g. mel

200 g. margarine

Jødekagerne stukket ud med et æggebæger og pyntet med kanelsukker og mandler

150 g. sukker

1 æg

Pynt:

100 g. hakkede mandler

1 æg

ca. 50 g. sukker

ca. 1 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

Rør mel, hjortetaksalt, sukker og blødgjort margarine grundigt sammen. Jeg bruger røremaskine så dejen bliver helt ensartet. Kom tilsidst æg i og rør til dejen er samlet.

Lad dejen hvile et par timer i køleskab og rul den derefter ud i et par millimetes tykkelse.

Stik så småkagerne ud med et lille rundt glas eller lignende – jeg brugte et æggebæger -og læg på bagepapir som på billedet.

Pensl kagerne med æg og drys med kanelsukker og mandelstykker – som på billedet.

Bag i 8 – 10 minutter ved 180 grader.


Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>