Kransekage top bygget op af kransekageringe – lækkert
600 g marcipan
2 æggehvider
300 g. flormelis
glasur og overtrækschokolade
Ælt ingredienserne godt igennem – jeg bruger røremaskine da det er hårdt arbejde at ælte med fingrene.
Efter at dejen er kølet af i køleskab i et par timer rulles den ud i ensartede pølser som på billedet.
Mål nu pølserne op i stykker hvor det mindste er ca. 4 cm. og lav nu de næste pølser 2 cm større for hver som på billedet.
Bag ringene ved 200 grader i ca. 10 minutter – til de er bagt lysebrune.
Når ringene er bagt færdig og er kølet helt af, pyntes de med en glasur af flormelis og pasteuriseret æggehvide som sprøjtes på med en sprøjtepose med et lillebitte hul.
Derefter penslede jeg smeltet chokolade på bunden af ringene og satte til afkøling.
Når de er kølet af kan ringene anbringes i en top.
Hej Peter. Næste gang kan du prøve at klippe et lidt mindre hul i din cornet. Det er hårdt at presse glasuren ud, men med lidt øvelse bliver det bedre. Så vil jeg anbefale dig, at sætte glasuren lidt tættere mellem dine ‘guirlander’, dette giver et meget pænere slut resultat. Du kan evt. øve dig på kransekagestænger.
Hej – tak for kommentaren. Det vil jeg prøve næste gang jeg laver kransekage.
mvh Peter