Lagkage med hindbær, 2 stk.

Frisk lagkage med hindbær – også god med andre bær som f.eks. jordbær. Efter inspiration af Blomsterbergs hindbærlagkage.

Ingredienser:

2 sæt lagkagebunde, købte eller klik her for opskrift 

 

300 g. hindbær

5 blade husblas

ca. 75 g. sukker

1/2 l. fløde

evt. marcipan til pynt

Fremgangsmåde:

Kom hindbærene og sukkeret i en gryde med 1/2 kop vand og kog igennem – det er desværre nødvendigt for at slå de bakterier ihjel som kan sidde i udenlandske bær.

Blød husblassen lægge i blød i en skål vand i ca. et kvarter.

Når hindbærene er kølet af – de skal lige være så man ikke brænder sig på dem – røres husblassen i.

Lad bærene køle af til de er lunkne og pisk så fløden og vend den i bærene.

Læg et lag bær/flødeskum mellem lagkagebundene og kom et lag ovenpå som på billedet.

Sæt lagkagerne i køleskab. De skal mindst et par timer så husblassen kan få hindbær-skummet til at stivne. Lad gerne lagkagen stå til næste dag så bliver den endnu bedre.

Jeg pyntede siden af lagkagen med marcipan, men man kan også pynte med hindbær-flødeskummet.

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>