Emil’s brød – langtidshævet brød, 1 stort

Langtidshævede og grydebagte brød er vældig populære for tiden – og med rette – denne opskrift giver et super sprødt og luftigt brød.

Ingredienser:

1 kg. hvedemel

ca. 6 – 8 dl. Vand

et lille stykke gær – bare som en ært

2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Rør gær og salt sammen med 6 dl. koldt vand og tilsæt melet – rør rundt indtil al melet er vådt (kom mere vand i hvis dejen er for tør). Der må gerne være klumper i.

Lad nu dejen står køligt og hæve i 12 – 18 timer.

Kom mel på bordet og ælt dejen let sammen med mere mel og efterhæv i en time ved stuetemperatur.

Så skal gryden gøres klar til bagning. Det bedste er en metalgryde med låg som kan tåle at komme i ovnen – jeg fandt formen som ses på billedet i Føtex til 130 kr.

Man kan bruge en rugbrødsform men en gryde er altså bedst.

Gryden kommes i ovnen, som sættes til 250 grader, mens dejen efterhæver.

Når dejen er færdig kommes den i den varme form og låget lægges på og brødet bages en halv time ved de 250 grader.

Derefter sættes temperaturen ned til 230 grader og låget tages af og der bages videre i et kvarter.

Når brødet er færdigbagt hældes brødet ud af formen og ud på en rist hvor det hviler en halv time inden servering.

Og værsgo – så er der lækkert franskbrød til kaffen

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>