Jordbærlagkage

En rigtig lækker jordbærlagkage til sommerbordet

Ingredienser:

2 lagkagebunde, købte eller som opskriften her

1 pose frosne jordbær (400 g.)

ca. 75 g. sukker

5 blade husblas

1/2 liter piskefløde

evt. friske jordbær til pynt

 

 

Fremgangsmåde:

Kog de frosne jordbær i en lille gryde med en kop vand og sukker.

Kog i ca. 5 minutter og lad jordbærene køle af en halv times tid.

Læg de 5 blade husblas i blød i en skål vand i 10 minutter og rør dem så i de nu lune jordbær.

Lad dem stå i en times tid til jordbærene er kølet godt af og bland med fløden som er pisket godt stiv.

Læg 2/3 af jordbær-flødeskummet mellem de 2 lagkagebunde og pynt øverst med resten – som på billedet.

Jeg kom til sidst nogle friske jordbær på og så skal lagkagen i køleskab i et par timer så jordbær-flødeskummet kan stivne lidt.

Lagkagen kan nu serveres, men den bliver næsten bedre af at stå til dagen efter.

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>