Marineret svinekam – 6 personer

Denne opskrift hart jeg brugt et par gange her i sommer, når vi skulle spise ude i haven. Den vil helt sikkert være god at tilberede i en kuglegrill.

Krydder-marinaden egner sig også til mange andre kødretter, f.eks. mørbrad

Ingredienser:

1 kg. svinekam (ikke ridset)

1 bundt salvie eller rosmarin

1 bundt timian

1 frisk fennikel

1 løg

2 tsk. god peberblanding (her Santa Maria Pebermix)

3 tsk. salt

 

Fremgangsmåde:

Rids sværen på kamstegen i store tern – ca. 1 x 1 cm.

Jeg brugte en hobbykniv (ny) til at ridse med – det var perfekt.

Kom alle ” kryddertingene” i en foodprosessor og kør til det er godt findelt.

Gnid stegen godt ind i krydder marinaden – både ned i sværen og på bunden.

Pak stegen godt ind i film og lad den hvile til næste dag.

Steg ved 200 grader i ca. en time – kernetemperatur 75 grader – til den er mør.

Jeg serverede med en grøn salat, kartoffelsalat og flutes.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

2 svar til Marineret svinekam – 6 personer

  1. Tenna Bidstrup says:

    Hvordan har du fået sprøde svær med marinaden på? Har du grillet den direkte på svær siden?

    Venligst
    Tenna Bidstrup

    • Peter says:

      Hej – Jeg har ikke gjordt noget særligt for sværen. Den har vendt opad hele tiden, men den fik godt med varme til sidst.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>