Denne italienske dessert er rigtig lækker og hurtig at lave – kan også sagtens serveres på kagebordet
Ingredienser:
6 past. æggeblommer
4 past. æggehvider
150 g. sukker
500 g. mascarpone ( Italiensk mild cremet frisk-ost)
1 – 2 pakker ladyfingers
4 dl. stærk kaffe
evt. 1 dl. amaretto (mandellikør) eller rom – kan undværes.
1 spsk. vaniliesukker eller korn fra 2 vaniliestænger
kakaopulver til drys
Fremgangsmåde:
Lav ca. 4 dl. stærk kaffe – jeg brugte dobbelt mængde bønner og lad køle af mens æggemassen laves.
Pisk æg og sukker helt hvidt og luftigt.
Pisk æggehviderne hvid og stive.
Rør mascarponen og vanilie grundigt ud i ægge/sukkermassen og vend derefter de piskede hvider forsigtigt i – rør til hviderne er godt fordelt i massen.
Bland evt. rom eller amaretto i kaffen og dyp ladyfingerene et par sekunder og læg dem i et lag i bunden af formen.
Læg så halvdelen af æggemassen over – så et lag kaffedyppede ladyfingere – og så det sidste af æggemassen ovenpå.
Slut af med at drysse kakao over. Det kan man gøre ved at komme kakaopulver i en si og så ryste den over Tiramisuen.
Nu skal stå i mindst 4 timer og hvile – gerne til næste dag.