Tiramisu, 10 personer

Denne italienske dessert er rigtig lækker og hurtig at lave – kan også sagtens serveres på kagebordet

Ingredienser:

6 past. æggeblommer

Laydfingers dyppet i kaffen og lagt i formen

4 past. æggehvider

150 g. sukker

500 g. mascarpone ( Italiensk mild cremet frisk-ost)

1 – 2 pakker ladyfingers

4 dl. stærk kaffe

evt. 1 dl. amaretto (mandellikør) eller rom – kan undværes.

1 spsk. vaniliesukker eller korn fra 2 vaniliestænger

kakaopulver til drys

Fremgangsmåde:

Lav ca. 4 dl. stærk kaffe – jeg brugte dobbelt mængde bønner og lad køle af mens æggemassen laves.

Pisk æg og sukker helt hvidt og luftigt.

Æggemassen er lagt over første lag ladyfingre og sidste lag fingre er lagt på

Pisk æggehviderne hvid og stive.

Rør mascarponen og vanilie grundigt ud i ægge/sukkermassen og vend derefter de piskede hvider forsigtigt i – rør til hviderne er godt fordelt i massen.

Bland evt.  rom eller amaretto i kaffen og dyp ladyfingerene et par sekunder og læg dem i et lag i bunden af formen.

Læg så halvdelen af æggemassen over – så et lag kaffedyppede ladyfingere – og så det sidste af æggemassen ovenpå.

Slut af med at drysse kakao over. Det kan man gøre ved at komme kakaopulver i en si og så ryste den over Tiramisuen.

Nu skal stå i mindst 4 timer og hvile – gerne til næste dag.

Den færdige Tiramisu - jeg havde ikke lige en pæn form så den kom i alu form

 

Udgivet i Bageopskrifter, Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>