Stuvet blomkål med karbonader, 4 personer

En rigtig dansk klassiker – lækker sund efterårsmad og hurtig at lave

Ingredienser:

1 blomkålshoved

1/2 Knorr grøntsagsterning

2 dl. mælk

600 g. kartofler

500 g. svinefars

 

Fremgangsmåde:

Til den stuvede blomkål skæres det halve blomkål i små “buketter” som på billedet.

Buketterne koges i ca. 2 dl. vand med den halve grøntsagsterning i 5 minutter.

Tilsæt derefter 2 dl. mælk og jævn stuvningen (jeg bruger en smørbolle af 1 spsk. mel rørt sammen men ca. 25 g. smør).

Lad den småkoge i yderligere 5 minutter  - smag til med salt og peber – og stuvningen er færdig.

Jeg serverede med karbonader – 500 g. svinefars deles i fire og formes som bøffer. de krydres med salt og peber og steges i rigeligt margarine i 5 minutter på hver side.

Dertil ca. 500 g. kogte kartofler samt resten af blomkålshovedet som jeg skar i store “buketter” og kogte med kartoflerne de sidste 10 minutter.

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>