Hvidvins dampet laksefilet

Denne opskrift bruger jeg som en del af en frokost buffet – den er rigtig lækker og kan laves dagen i forvejen

 

Ingredienser:

1 side fersk laks 

ca. 1 l. vand

1 dl. hvidvin

 

Fremgangsmåde:

Laksen bliver bedst hvis man har en gryde eller et fad til dampning af fisk, men man kan lave den på bradepanden med rist i ovnen.

Laksen lægges på risten og krydres med salt – gerne en rigtig god salt som Læsø salt.

Så hældes ca. 1 l. kogende vand i fadet/bradepanden sammen med hvidvin (der skal være ca 1 cm. vand).

Læg staniol over og damp i ca. 20 – 30 minutter ved 175 grader. Laksen er færdig når der trækker et hvidt lag ud i overfladen.

Lad laksen køle af – jeg lægger den i køleskab til næste dag og pynt med rejer, citronbåde og en blandet salat.

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>