Kålgryde, 5 personer

En rigtig lækker og solid ret med kål, kartofler og flæsk –  lige det rigtige hvis man har arbejdet hårdt i marken hele dagen. Jeg har lavet den med inspiration fra brdr. Price’s kålretter.

Ingredienser:

1 hvidkålshoved

5 kartofler

5 gulerødder

5 gode pølser ( jeg brugte kålpølser fra REAM1000 )

500 g. bacon eller saltet flæsk

vand og lidt grøntsags boullion

1 dl. fløde

Fremgangsmåde:

Del hvidkålshovedet i 4 dele og skær stokken af ( det masive stykke i enden af kålhovedet) og snit resten i strimler på størrelse med en finger.

Skræl kartoflerne og gulerødderne.

Skær bacon eller flæsk i tykke skiver og brun i en stor gryde. Når kødet er brunet tilsættes kål, kartofler og gulerødder – hæld 1/2 liter vand ved og 1/2 grøntsagsterning.

Lad det hele småkoge i en time – hæld mere vand ved hvis der mangler, således at der hele tiden er 1/2 liter væske ved kålen så den ikke brænde på.

Kom pølserne ved og kog videre i en halv time. Tag kød og pølser op af gryden og jævn kålen med 1 dl. fløde rørt op med 1/2 spsk. maizena.

Så er retten klar til servering – hvis det ikke er en meget kold vinterdag retten serveres, vil jeg nok undvære bacon og nøjes med kålpølsen.

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>