En rigtig sommer ret – let ret med sommerens grøntsager og frisk fisk
Ingredienser:
2 søde kartofler eller lign.
200 g. slikærter
1 bundt forårsløg
en håndfuld bredbladet persille
600 g. lys sej
Fremgangsmåde:
Gulerødder og de søde kartofler skrældes og skæres i skiver og steges i lidt olie i en stegeryde i ca. 5 minutter.
Forårsløg og slik ærter skæres i skiver som på billedet og steges med i yderligere 5 minutter.
Skær fiske ud i små stykker på størrelse med en 20 kr. mønt og hæld i en skål – kom 2 spsk. mel, 1 tsk. salt og peber ved “vend” det sammen.
Steg fiskestykkerne lidt olie ved høj varme i ca. 10 minutter. Vær meget forsigtig når fiskestykkerne vendes så de ikke smuldrer.
Hæld nu grøntsagerne op på et fad og kom fiskestykkerne omkring som på billedet og retten er klar til servering.
Jeg serverede med tomatboller.
Man kan sagtens bruge andre grøntsager i retten som f.eks. persillerod, pastinak, frisk fennikel, rosmarin, timian m.m.