Lys-sej med sommergrønt, 4 pers.

En rigtig sommer ret – let ret med sommerens grøntsager og frisk fisk

Ingredienser:

400 – 500 g gulerødder

2 søde kartofler eller lign.

200 g. slikærter

1 bundt forårsløg

en håndfuld bredbladet persille

600 g. lys sej

Fremgangsmåde:

Forårsløg og sød kartoffel i skiver

Gulerødder og de søde kartofler skrældes og skæres i skiver og steges i lidt olie i en stegeryde i ca. 5 minutter.

Forårsløg og slik ærter skæres i skiver som på billedet og steges med i yderligere 5 minutter.

Skær fiske ud i små stykker på størrelse med en 20 kr. mønt og hæld i en skål – kom 2 spsk. mel, 1 tsk. salt og peber ved “vend” det sammen.

Steg fiskestykkerne lidt olie ved høj varme i ca. 10 minutter. Vær meget forsigtig når fiskestykkerne vendes så de ikke smuldrer.

Hæld nu grøntsagerne op på et fad og kom fiskestykkerne omkring som på billedet og retten er klar til servering.

Jeg serverede med tomatboller.

Man kan sagtens bruge andre grøntsager i retten som f.eks. persillerod, pastinak, frisk fennikel, rosmarin, timian m.m.

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>