En lækker tærte – lidt som amerikansk apple pie
Ingredienser:
2 æbler
2 pærer
1 fint revet ingefær
1 stang vanilie
1 dl. vand
1 spsk. kanel
1 dl. sukker
1 spsk. maizena
Fremgangsmåde:
Skær æblerne og pærene i stykker som på billedet. Kom i en gryde med vand, sukker og den flækkede vaniliestang og kog i 5 minutter med låg – kom kanel i og kog i yderligere 5 minutter. Tilsæt til sidst maizena og revet ingefær og så er fyldet færdigt.
Lav en tærtedej som beskrevet her (1/2 portion til 1 tærte)
Rul halvdelen af dejen tyndt ud og læg i en smurt tærteform. Forbag bunden i 10 inutter ved 180 grader og hæld så fyldet i som på billedet.
Rul resten af dejen tyndt ud og læg som et låg over fyldet.
Pensl med æg og drys evt. med mandelflager – bag i 10 – 15 minutter ved 180 grader til tærten er gylden.
Server med flødeskum eller creme fraiche