Æble/pære tærte med kanel

En lækker tærte – lidt som amerikansk apple pie

Ingredienser:

1 portion tærtedej

2 æbler

2 pærer

1 fint revet ingefær

1 stang vanilie

1 dl. vand

1 spsk. kanel

1 dl. sukker

1 spsk. maizena

Fremgangsmåde:

Skær æblerne og pærene i stykker som på billedet. Kom i en gryde med vand, sukker og den flækkede vaniliestang og kog i 5 minutter med låg – kom kanel i og kog i yderligere 5 minutter. Tilsæt til sidst maizena og revet ingefær og så er fyldet færdigt.

Lav en tærtedej som beskrevet her (1/2 portion til 1 tærte)

Rul halvdelen af dejen tyndt ud og læg i en smurt tærteform. Forbag bunden i 10 inutter ved 180 grader og hæld så fyldet i som på billedet.

Rul resten af dejen tyndt ud og læg som et låg over fyldet.

Pensl med æg og drys evt. med mandelflager – bag i 10 – 15 minutter ved 180 grader til tærten er gylden.

Server med flødeskum eller creme fraiche

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>