Ingelise’s brunkager

Denne opskrift har jeg fået af vores kordegns kone –  de er bedste jeg nogensinde har smagt. Utrolig sprøde og med lækker julesmag

Ingredienser:

250 g smør

250 g sukker

125 g mørk sirup1.1l

100 g groft hakket smuttet mandler

3 1/2 g nelliker

12 g kanel

100 g sukat

7 ½ g potaske opløst i 1 spsk. vand

Ca. 500 g mel (ikke mere)

Fremgangsmåde:

Smør, sirup og sukker smeltes sammen i en gryde til kogepunktet. Krydderier, sukat og mandler kommes i. Vigtigt! Blandingen afsvales, den skal være lunken når mel røres i, hvis den er for varm smuldrer dejen.2.2l

Dejen rulles til pølser og lægges i køleskabet, gerne til næste dag. Skæres med en skarp kniv, meget tyndt.

Bages ved 180 grader i ca. 7 minutter.  Hold øje så de ikke bliver brændte.

 

 

4.4

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>