Denne opskrift på julemarmelade er meget let - man kan lave julemarmeladen, så den får den helt den smag, som man bedst kan lide.
Ingredienser:
1 kg. bær – jordbær, hindbær, brombær eller lignende
1 kg. syltesukker
kanel
kardemomme
stødt nellike
Fremgangsmåde:
Kog bærene (jeg brugte 500 g. jordbær, 300 g. hindbær samt 200 g. brombær) i ca. 1/2 liter vand. Frosne bær fra suppermarkedet er fint.
Tilsæt sukker, 1 tsk. stødt nellike og 1 spsk. kanel og kog igennem i 5 minutter.
Jeg bruger syltesukker fra Dansukker, da det indeholder både stivelse og konservering. Så slipper man for atamon og melatin.
Smag nu på marmeladen og tilsæt mere nelliker og kanel efter smag. Tilsæt evt. kardemomme, vaniliesukker eller citron hvis man kan lide det.
Tilsæt bare en smule ad gangen og smag til, til smagen er lige præcis som man kan lide det.
Kog tilsidst igennem yderligere 5 minutter og marmeladen er færdig.
Kom på grundigt vaskede og skoldede glas, og sæt til afkøling – jeg fik 5 glas ud af min portion.