Det her er en rigtig mormor ret – og den smager jo skønt, og er let at lave. Blandingen af sukker og sennep i glasuren passer utrolig godt til det salte kød. Opskriften passer til 4 personer.
Ingredienser:
Sennep og farin til glasering
1 kg. kartofler
200 g. frosne gulerødder og ærter
Fremgangsmåde:
Kog hamburgryggen i ca. 1 liter vand i 45 minutter.
Tag den op ad gryden og pil nettet eller plastiken af.
Smør et tyndt lag sennep på toppen og læg et lag farin (puddersukker) ovenpå – som på billedet.
Kom i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Kog kartoflerne og lav i mellemtiden de stuvede grøntsager – jeg valgte frosne ærter og gulerødder.
Smelt margarinen og tilsæt en spsk. mel. Kom 2 dl. vand fra kogningen af hamburgerryggen i sammen en halv grøntsagsterning.
Tilsæt ca. 2 dl. mælk og bring det hele i kog. Hvis stuvningen er for tyk tilsættes lidt mere kogevand.
Tilsidst kommes ærter og gulerødder i og stuvningen koges ved ved lavt blus i ca. 5 minutter, og så er retten klar.
Hej Peter! Super at du er kommet på banen igen… Det har jeg ventet lææænge på! Denne ret er jeg vokset op med at få nytårsaften og den smager super godt! Jeg håber at du vil fortsætte med at lægge de madopskrifter ud, som du gør, for de er til stor inspiration for min datter og jeg!!! So! Keep up the good work!!!
Venlig hilsen
Susanne Christiansen
Mange tak – det er dejligt at i kan bruge opskrifterne. Jeg skal nok se om jeg kan få flere opskrifter lagt ind i fremtiden