Havtorn,hyben, æble, gulerods marmelade

Den her marmelade er utrolig frisk i smagen og sund med havtorn.
Inspireret af opskrift i “Nyt Nordisk Køkken”

Fremgangsmåde:

ca. 200 g. havtorne bær

400 g. æbler11

300 g. hyben

200 g. gulerod

ca. 2 dl. vand

550 g. syltesukker

1 vaniliestang

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

Havtorngrene, friskplukket fra stranden, kommes i fryseren nogle timer hvorefter bærrene let kan fjernes fra grenene med en gaffel.

Kernehuset fjernes fra æblerne, som så skæres i tern (med skræl).

Hyben renses og gulerødderne rives groft.

Skær vaniliestangen midt over og skrab kornene ud.

Kom frugter, vand, vaniliekorn og vaniliestangen i en gryde og kom i kog – koges en halv time.

Tag vaniliestangen op og kom syltesukker ved – kog nu videre i 5 minutter – så er marmeladen færdig.

Kom den på atamon skylede glas nyd det lækre syltetøj med masser af c-vitamin til vinteren.

4.4

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>