Kartoffelbollen er en grovbolle med fuldkornshvedemel og kartofler. Dejlige luftige grovboller som bevarer fugtigheden i længere tid.
Ingredienser:
150 g. fuldkornshvedemel
3-4 kogte kartofler
1 pk. gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 d. olie
5 dl. vand
Fremgangsmåde:
Varm vandet til det er lunkent og hæld det i en røreskål sammen med salt, sukker, olie, fuldkornshvedemel og gær.
Rør godt så gæren bliver opløst, og tilsæt så hvedemel og kartoflerne (lige mast med hænderne) og ælt igennem. Hvis du syntes at dejen er for klistret, kan der tilsættes mere hvedemel, men pas på dejen ikke bliver for tør. Ælt endelig rigtig længe – jo længere tid jo luftigere boller.
Sæt til hævning i en times tid. Når dejen er hævet, æltes den ganske let igennem og bollerne formes.
Efterhæv en halv times tid – pensl med æg og drys evt. med havregryn – og bag til de er dejlig brune som på nedenstående billede – ca. 15-20 minutter ved 200 grader.
Der står ikke noget om æg under ingredienser, men i teksten?
Tak fordi du observerede det – der behøver ikke æg, og nu har jeg rettet det