Laks på spidskålbund, 6 personer

Denne lakseret er dejlig nem at lave og smager skønt. Grøntsagerne kan sagtens ordnes dagen før så det er let at lave færdig når gæsterne er kommet.

Ingredienser:

1 kg laksefilet

1 spidskål1

2 røde peber

4 gulerødder

1 bakke champion

1/4 selleri

2 porre

1 citron

1/2 l. fløde

1 bakke Pikant friskost, den med krydderurter.

Fremgangsmåde:

Spidskålen skæres i 2 halve hvorefter stokken (den stive kerne) fjernes. Resten af kålen skæres i stykker på størrelse med en 5 krone.

Poren renses for jord og den øverste halvdel af det grønne kasseres – resten skæres i stykker på ca. 1/2 cm.2

Den røde peber og gulerødderne renses og skæres i tynde strimler eller skiver som på billedet.

Champinon renses for jord og skæres i skiver, og tilsidst renses og rives sellerien på et rivejern.

Grøntsagerne blandes og kommes i en bradepande. Fløde og ost blandes grundigt og hældes over grøntsagerne.

Nu skal laksen bare ovenpå – enten store stykker som her eller små lakseportione.

Der drysse med salt og peber og saften fra citronen – retten sættes i ovnen ved 175 grader i cirka en halv time.

Jeg serverede med ris og hjemmebagte flütes.

5

 

 

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>