smørdampet blomkål m.m. – tilbehør til 4 pers.

Smørdampet spidskål har jeg tit lavet, men jeg fik lyst til at udvide retten noget.

Med blomkål og gulerødder blev det meget mere spændende og rigtig lækker. Den passer som tilbehør til alt muligt.

Ingredienser:

 1/2 lille spidskål

2

1/4 blomkål

2 gulerødder

50 g. smør

salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær kål og gulerødder ud i små stykker som på billedet. Blomkålen skal deles helt inde,  så man får små buketter.

Gulerødderne har jeg skåret på rivejern, men et mandolinjern havde nok været bedre – men dem skærer jeg mig altid på.

Kom smør, en lille tsk. salt samt lidt peber sammen med  1 kop vand i en gryde og kog op. Kom nu blomkålsbuketerne i og kog i et par minutter under låg.

Kom spidskål og gulerødder ved og kog igen i 2 minutter. Lad gryden stå og hvile i 5 minutter, og hæld så vandet og smørret fra.

Så er der serveret som tilbehør til et utal af retter – jeg brugte det her til stegte rødspætter med hollandaice sovs. Super lækkert.

6

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>