Hindbærskum på marengsbund

En dejlig let sommerkage – frisk og med en smag af sommer og sol. Opskriften jeg har lavet med inspiration fra min gode kollega Else.

Ingredienser:

4 æggehvider1
175 g. flormelis
100 g. makroner
50 g. hakkede nødder

200 g. hindbær
100 g. sukker
1/2 l. fløde

 

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne helt stive og pisk derefter flormelis i – tilsidst piskes knuste makroner og hakkede nødder i.
Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir som på billedet og bag i ca. 40 minutter 2ved 160 grader.


Når bunden er færdig vendes den ud på et andet stykke bagepapir så den ligger på hovedet – træk nu forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle.

Findel hindbær og sukker med f.eks. en stavblender. Jeg brugte friske bær plukket i
gode venners have, men hvis jeg havde købt dem frosne eller friske, ville jeg lige have givet dem et opkog inden blendningen af hygiejnemæssige grunde.
Pisk fløden godt stiv og vend bærrene i.
Kom hindbærskummet ud på den afkølede bund og den lækreste sommerkage er færdig.

4

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>