Ålands boller

I sommerferien besøgte vi Gram slot i sønderjylland, og her købte vi en pose af deres Ålands hvedemel. Nu har jeg afprøvet det, og selv om jeg var noget skeptisk over det her nymodens mel, må jeg indrømme at mine Ålandsboller smagte af mere og var mere sprøde end ellers.
Ærgerligt når ens fordomme sådan falder til jorden.

Ingredienser:1

150 g  Ølandshvede
400 g  hvedemel
ca 5 dl  vand
1/2 dl.olie
1 spsk. sukker
1/2 pakke gær
2 tsk.salt salt

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunkent vand.
Kom de øvrige ingredienser i og ælt grundigt –  gerne i  10 minutter eller mere med røremaskine. Hvis dejen klistrer for meget kommes mere mel i – den skal kun klistre lidt til fingrene.

Sæt dejen til hævning en times tid med et viskestykke over, og kom den derefter ud på køkkenbordet (tilsæt mere mel hvis dejen klistrer for meget).

Hæld nu dejen ud på bordet uden at ælte den, og skær så med en kniv eller plastik bagespartel (som på billedet).5

Pensl med æg og sæt til efterhævning en halv times tid. Jeg prøvede noget nyt herfra – jeg varmede ovnen op til 250 grader med bagepladerne i. Da bollerne var efterhævede og ovnen varm, tog jeg pladerne ud og og trak bagepapiret med bollerne over på.
Så blev de bagt ca. 12 minutter (som det ses på billedet fik de vist lidt mere) og jeg syntes selv at de blev meget mere sprøde end de plejer.

 

3

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>