Velkommen til min opskriftsside.

Denne side har jeg lavet, fordi jeg savnede et sted, hvor jeg kunne samle alle mine opskrifter og gode ideer. Derfor valgte jeg at samle dem på en hjemmeside, hvor også andre kan få glæde af dem.

Da jeg gennem tiderne også har lavet rigtig mange bolcher og andet slik, har jeg lavet et afsnit på hjemmesiden, hvor jeg gennemgår hvordan man selv laver bolcher og andet slik.

Håber du kan få glæde af mine opskrifter.

Der var så dejligt på landet, skrev H.C. Andersen – og det er der stadigt. Jeg vil lige vise nogle billeder fra området hvor jeg bor med min familie. En gård langt ude på landet – med langt til alt, men med masser af natur.

—————————————————-

Årets sidste honninghøst – 15 kg. dejlig friskpresset honning. Nu er det så tid at forberede vinteren. Bierne skal have masser af sukker efter at jeg har taget al deres vinterforråd.

1

3

45

6

Her er der ikke nogen sommerferie – bierne har travlt med at samle honning til vinteren. På det sidste billede kan man se den nye dronning i vores ny etablerede familie – det er den med gul plet.
De trives heldigvis rigtig godt selv om der ikke bliver sommerferie her.

IMG_8159 2 Dronning

 

 

Så blev det også jul hos hønsene – de er jo kommet ind i stalden at gå pga. fugleinfluenzaen – men de er ikke tilfredse. De savner at gå rundt i haven hele dagen, og selv om jeg har fortalt dem om faren for at få influenza er de lidt kede af det. Vi håber de snart kan komme ud igen.

4

 

Lige nu har nabogården så høstet hveden, så jeg kan komme igang med at bage. – 180.000 dejlig varme boller kan der blive ud af den mark.

Godt vi har så dygtige landmænd her i Danmark.

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De har høster en lille mark med fin hvede på 30.000 kvadratmeter – der kom ca. 24000 kg ud af mejetærskeren og det skal jeg nu have malet her hjemme i køkkenet.

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når det er malet skal jeg så igang med bagningen.

Opskriften er her:
24.000 kg mel
12.000 l. vand
1200 liter olie
en smule salt
og så lige 500 – 600 kg gær

Dejen hæver en times tid (hvis den kan være i stuen) og fordeles på mine 800 bageplader.
Bages 3 plader ad gangen i ca. 16 minutter – eller indtil ovnen brænder sammen.
Der skulle gerne blive 180.000 boller – hvis vi ikke spiser dem med det samme, kan de fryses ned (hvis de kan være i min fryser)

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————-

Vi har fået høns – det er en genial opfindelse, sådan en høne.

Klik her for at læse nærmere om opstarten på vores hønseri.

 

5 6 9 10

1

 

13 svar til

  1. Flemming Lohse says:

    Hej Peter….
    rigtig god webside og dejlige gedine opskrifter / billeder af mad jeg kender til årgang 46, du mangler sådan ca. 15-20 retter incl. suppe ….. god høst

    • admin says:

      Mange tak – jeg havde selv tænkt på at få flere supper ind, så det vil jeg arbejde på.

      mvh Peter

  2. Gitte says:

    Jeg har lige fundet din web site og jeg må nok sige at den er alletiders. Jeg bliver jo helt hjemsyg af at kigge rundt her :) Jeg sat den som en af mine favoritter.

  3. Hyggelig side Peter – lidt samme koncept som min – vi er mange, der gerne vil fortælle om, hvor skønt, der er på landet – hele året, men allermest nu. Og om alle vores opskrifter og dyr. Jeg vil kigge ind en gang i mellem. vh/Karen

    • Peter says:

      Ja tak – vi må jo sørge for at vise at der også kan være dejligt at leve på landet i udkantsdanmark

  4. Jane says:

    Hej Peter

    Jeg søgte på rutebils lagkage og kom til din side….og wauv hvor er jeg glad for det! Her er jo massevis af lækre opskrifter og flotte billeder af natur og tænk du bor ikke langt fra hvor jeg bor. Udkantsdanmark er nu slet ikke så tosset et sted at være ;-) Nå, men lagkagen skal laves, så jeg smutter igen ;-) )

  5. Rosa Smedegaard says:

    Det er rigtig god hjemmeside du har og jeg bruger den meget.Du har ikke noget med julefrokoster til mange.Med venlig hilsen Rosa

  6. Susanne Christiansen says:

    Kære Peter
    Jeg er flittig læser af din hjemmeside og synes det er spændende at følge med i, hvad der sker så langt ude… Der hvor du bor!!! Har du nogle godr opskrifter til en 3-årig, der er meget specifik og detaljeret ang. sine måltider? Ærter og majs må ikke røre hinanden på tallerkenen og sovsen må ikke røre kartoflerne, for så er verden da af lave…
    Mvh – en mor der prøver at følge så godt som muligt med i sin datters hastigt forandrende meninger…

    • Peter says:

      Hej Susanne

      Tak skal du have -undskyld den lange svartid – jeg ville lave f.eks. frikadeller eller koteletter, hvor det hele jo ligge for sig. Du kunne også lave forloren hare, hvor du kan komme godt med grøntsager i.

      mvh Peter

  7. Hanne Kirkegaard says:

    Hej Peter…
    Jeg har nu lavet din Nøddemarens med flødecreme og jordbær rigtig mange gange her i sommer…. Alle gange har jeg fået sådan en fantastisk feed back..
    Så selvfølgelig nævner jeg din fantastiske hjemmeside…Tak for mange dejlige opskrifter.. Den er meget nem at følge.. Rigtig god sommer til dig og din fam….

    • Peter says:

      Hej Hanne -tusind tak for de rosende ord. Det er rart når nogle kan bruge mine opskrifter.Også god sommer til dig. Hilsen Peter

Skriv et svar til Karen Engell Dalsgaard Annuller svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>