Fødselsdagskringle, 2 stk.

Kringlerne er bagt med den dej, jeg plejer at bruge til kardemommeboller og kanelsnegle – den indeholder ikke så meget margarine som en “normal” kringleopskrift. Jeg syntes at den er lettere at arbejde med og så smager den rigtig godt. 

Ingredienser:

150 g. margarine

50 g. gær

1 æg

5 dl. mælk

75 g. sukker

ca. 900 g. mel

1 tsk. kardemomme

1 tsk. salt

Fyld: (til 1 kringle)

75 – 100 g. margarine

50 g. hakkede nødder

100 g. sukker

1 spsk. kanel eller 5 spsk. mandellikør

5 – 10 knuste makroner

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælk. Den lune blanding hældes i en røreskål og gær og æg tilsættes. Rør til gæren er opløst,  tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen – jo længere jo bedre. Mængden af mel er vejledende – den færdige dej skal være blank og kun let klistret.

Sæt til hævning en times tid og slå dejen ned (ælt den igennem). Del i 2 klumper og rul hver ud ca. 1/2 cm. tykkelse som på billedet. Skær margarinen i skiver og læg i midten af dejen sammen med de andre ingredienser til fyldet (også som på billedet).

Fold hver side op om fyldet og stil kringlerne til hævning i et kvarter. Pensl med æg og drys med perlesukker og evt. nogle hakkede nødder.

Bag ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Jeg valgte denne gang at bruge den ene dejklump til at lave boller så jeg fik 12 boller og en kringle – lige til en fin fødselsdagskaffe.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.