Flæskestegssovs

Den gode brune skysovs som hører en god flæskesteg til

Fremgangsmåde:

Når jeg steger en flæskesteg – ribbensteg eller kamsteg, bruger jeg en bradepande hvor der er plads til ca. 1 liter vand omkring stegen.

Jeg læggers stegen i og hlæder en liter vand ved samt en Knorr Okse-terning.

Vandet fordamper jo efterhånden under stegningen som jeg komme vand på et par gange under stegningen – jeg afpasser det så der når stegen er næsten færdig er ca. 1/2 liter vand tilbage.

Nu hælder jeg vandet op i en skål, sætter stegen tilbage i ovnen og skruer op på 220 grader for at brune den det sidste stykke tid.

Margarine og mel blandes som i sovse-grundopskriften og den halve liter vand (sky) tilsættes under omrøring. Der tilsættes sovsekulør og smages til med salt og peber.

Den sovs er næsten bedre end stegen.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>