Sejfilet på spinatbund med oste/hvidvinssauce, 6 pers.

Lækker fiskeret med sej eller kuller.

Ingredienser:

1 kg. sejfilet – evt. kuller

1 kg. bredbladet spinat (frosset) – man kan nøjes med mindre, men jeg er meget glad for spinat

saft fra 1 citron

Frisk fra fiskehandleren

4 fed hvidløg

ca. 2 tsk. salt

1/2 tsk. peber

Ostesauce:

2 rødløg

1 tsk. timian

4 dl. piskefløde

2 dl. hvidvin

3 æggeblommer

150 g. revet ost

1 tsk. salt (smag til med salt)

2 tsk. sukker

1 tsk. peberblanding (f.eks. Santa Maria peberblanding – Superbest eller Føtex)

Fremgangsmåde:

Tø spinaten op og pres det meste vand ud – kom i en gryde med citronsaften, salt og peber og de knuste hvidløg og varm igennem.

Læg derefter halvdelen af spinatblandingen i bunden af et fad og læg sejfileterne ovenpå. Læg resten af spinaten ovenpå.

Sauce:

Hak løgene og steg i lidt smør i en gryde i et par minutter – kom timian, hvidvin og fløde i og kog i 5 minutter.

Lav en smørbolle af 2 spsk. blødt smør rørt sammen med 1 stor spsk. mel. Kom ”smørbollen” i løgblandingen  og kog op.

Tag så saucen af komfuret og kom æggeblommerne i  når det er holdt op med at koge – et ad gangen og under omrøring – og tilsidst røres den revne ost i.

Hæld nu saucen over fisk/spinaten og sæt i ovn ved 170 grader i ca. 20 minutter.

Jeg serverede med kartofler og gulerodsstave og lidt persilledrys.

.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>