Karens æblekage, 1 bradepande

Lækker æblekage med smuldre dej

Ingredienser:

6 -7 store æbler – gerne syrlige

100 g. smeltet margarine

2 dl. brun farin

50 g. havregryn

75 g. mel

100 g. hakkede mandler

1 tsk. kanel

Fremgangsmåde:

Æblerne skrælles og skæres i både og lægges i bradepanden. Rør de øvrige ingrediesner sammen og fordel ud over æblebådene.

Jeg havde en rest nødder som jeg kom ovenpå til sidst – det gjorde bestemt ikke kagen dårligere

Bag i ca. 45 minutter ved 180 grader. Dejen øverst må gerne blive en smule “brændt”

Jeg serverede med creme fraiche, men flødeskum passer også fint.

Kagen skal være lun ved servering, men hvis den er bagt tidligere skal den bare lunes.

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>