Sammenkogt ret med oksekød, 5 pers.

Sammenkogt ret med oksekød eller gullash – kan varieres på mange måde efter hvad man lige har i køleskabet, men her er mine favorit ingredienser 

Ingredienser:

500 g. oksekød skåret i tern (jeg købte et stykke bov som jeg skar i tern)

250 g. champignon

100 g. bacon (gerne små tern)

2 løg

3 gulerødder i skiver

1 spsk. paprika

1/2 dåse konc. tomat

1 lille tsk. peber (f.eks. Santa Maria pebermix)

1 boullionterning, oksekød

5 dl. vand

1 dl. fløde eller 2 dl. creme fraiche

evt. 1 ds. cocktailpølser

salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær champignon i skiver og hak løgene. Brun derefter i gryde (jeg bruger en god stegegryde).

Tag løg og champignon op og brun derefter kødet og bacon sammen med paprikaen.

Kom løg og champignon tilbage til kødet sammen med de andre ingredienser undtagen fløde og kog op.

Lad retten småkoge en time eller to til kødet er mørt og tilsæt så fløden og smag til med salt.

Jeg serverede med kartoffelmos, men ris er også velegnet.

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

10 svar til Sammenkogt ret med oksekød, 5 pers.

  1. Susanne Christiansen says:

    Kære Peter
    Tusind tak for din hjemmeside!!! Den er fyldt med lækre opskrifter, der ikke er for svære eller behøver være så dyre! Jeg fik ikke selv lov til at stå i køkkenet i min opvækst,så jeg har en del at lære som voksen! Dette hjælper din side mig med! Den er meget overskuelig og indbydende! Endnu engang mange tak!!!
    Venlig hilsen
    Susanne Christiansen

  2. Karin Larsen says:

    1000 tak for en god opskrift – det smagte rigtig dejligt

  3. Amaile Hvid Rasmussen says:

    mange tak for en dejlig opskrift. Jeg skulle lave aftensmad for min mor fordi hun kom sent hjem, og hun elskede det. Og jeg syntes også det smagte fantastisk. og hun sagde at den ret måtte jeg gerne lave en anden gang. Så mange tak :-)

  4. Johan Gaunitz says:

    Har du prøvet den med dadler i ? Det giver et ekstra pift til retten, og det må meget gerne være tørre dadler – de bliver meget møre efter 1½ time.

  5. Søren Helbo says:

    I fremgangsmåden mangler jeg noget om, hvornår man bruger de 100 gram bacon på hvilken måde.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>