Sammenkogt ret med oksekød eller gullash – kan varieres på mange måde efter hvad man lige har i køleskabet, men her er mine favorit ingredienser
Ingredienser:
500 g. oksekød skåret i tern (jeg købte et stykke bov som jeg skar i tern)
100 g. bacon (gerne små tern)
2 løg
3 gulerødder i skiver
1 spsk. paprika
1/2 dåse konc. tomat
1 lille tsk. peber (f.eks. Santa Maria pebermix)
1 boullionterning, oksekød
5 dl. vand
1 dl. fløde eller 2 dl. creme fraiche
evt. 1 ds. cocktailpølser
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær champignon i skiver og hak løgene. Brun derefter i gryde (jeg bruger en god stegegryde).
Tag løg og champignon op og brun derefter kødet og bacon sammen med paprikaen.
Kom løg og champignon tilbage til kødet sammen med de andre ingredienser undtagen fløde og kog op.
Lad retten småkoge en time eller to til kødet er mørt og tilsæt så fløden og smag til med salt.
Jeg serverede med kartoffelmos, men ris er også velegnet.
Kære Peter
Tusind tak for din hjemmeside!!! Den er fyldt med lækre opskrifter, der ikke er for svære eller behøver være så dyre! Jeg fik ikke selv lov til at stå i køkkenet i min opvækst,så jeg har en del at lære som voksen! Dette hjælper din side mig med! Den er meget overskuelig og indbydende! Endnu engang mange tak!!!
Venlig hilsen
Susanne Christiansen
Mange tak – det er skønt at høre når nogle har glæde af siden.
Med venlig hilsen
Peter
1000 tak for en god opskrift – det smagte rigtig dejligt
Mange tak skal du have – skønt når min opskriftside kan bruges.
mvh Peter
mange tak for en dejlig opskrift. Jeg skulle lave aftensmad for min mor fordi hun kom sent hjem, og hun elskede det. Og jeg syntes også det smagte fantastisk. og hun sagde at den ret måtte jeg gerne lave en anden gang. Så mange tak
Mange tak – jeg er glad for at du kunne bruge min opskrift.
hilsen peter
Har du prøvet den med dadler i ? Det giver et ekstra pift til retten, og det må meget gerne være tørre dadler – de bliver meget møre efter 1½ time.
Tak – det lyder som en god ide.
hilsen Peter
I fremgangsmåden mangler jeg noget om, hvornår man bruger de 100 gram bacon på hvilken måde.
Ups – det har du da helt ret i. Bacon skal brunes sammen med kødet.
mvh Peter