Chokolademuffins, 25 stk.

Dejlig luftige muffins med chokolade

Ingredienser:

500 g. sukker

3 æg

1/4 l. creme fraiche

1/4 l. appelsinjuice

100 g. olie

600 g. mel

3 tsk. bagepulver

3 tsk. vaniliesukker

125 g. kakao

evt. 75 g. chokoladespåner

 Fremgangsmåde:

Pisk sukker og æg godt sammen – rigtig godt til det bliver hivdt og luftigt. Tilsæt juice, creme fraiche og olie og rør let sammen sammen.

Bland mel, bagepulver, vanilliesukker og kakao og tilsæt dejen – rør sammen, men ikke for længe, bare til den er ensartet.

Hæld den færdige dej i en sprøjtepose eller alm. plastpose og “sprøjt” dejen ud i muffinsformene. Fyld formene 2/3 op.

Bages ca. 20 minutter ved 180 grader – kortere tid hvis man bruger alm. forme – Stik en tynd kniv i og se om der hænger dej fast når den tages op. De er færdige hvis der ikke hænger dej fast – samme metode bruge også til andre rørekager.

Hos Kunst & Køkkentøj i Århus og København kan man købe de helt rigtige engangs sprøjteposer til formålet. Hvis man bruger alm. muffinsforme fra Føtex eller lign. kan der godt blive 35 stk. af portionen, men jeg har købt nogle store forme hos Århus Isenkram og så bliver der ca. 25 stk.

Når de er afkølede får de en lille top glasur og evt lidt krymmel.

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>